Política de reemborsaments i devolucions

La nostra política de devolucions té una durada de 30 dies. Si han passat 30 dies des de la vostra compra, no us podem oferir un reemborsament o canvi complets.

Per ser elegible per a una devolució, el vostre article ha d’estar sense utilitzar i en les mateixes condicions en què el vau rebre. També ha d’estar en l’embalatge original.

Diversos tipus de béns estan exempts de ser retornats. Els productes peribles com ara bateries, resistències, condensadors i transistors no es poden retornar.

Articles addicionals no retornables:

  • Targetes de regal
  • Productes de programari descarregables
  • Alguns articles químics i de granel

Per completar la devolució, necessitem un rebut o un comprovant de compra.

Si us plau, no envieu la vostra compra al fabricant.

Hi ha determinades situacions en què només es concedeixen reemborsaments parcials:

  • Llibre amb signes evidents d’ús
  • CD, DVD, paquets de programari, videojoc, casset o disc de vinil que s’hagi obert.
  • Qualsevol article que no estigui en el seu estat original, estigui danyat o faltin peces per motius no deguts al nostre error.
  • Qualsevol article que es retorni més de 30 dies després del lliurament.

Reemborsaments

Un cop rebuda i inspeccionada la vostra devolució, us enviarem un correu electrònic per notificar-vos que hem rebut l’article retornat. També us notificarem l’aprovació o el rebuig del vostre reemborsament.

S’aplicarà automàticament a la vostra targeta de crèdit o mètode de pagament original, dins d’un nombre no determinat de dies.

Reemborsaments tardans o faltants

Si encara no heu rebut cap reembossament, primer torneu a comprovar el vostre compte bancari.

A continuació, poseu-vos en contacte amb l’empresa de la vostra targeta de crèdit; pot passar un temps abans que el vostre reemborsament es publiqui oficialment.

A continuació, poseu-vos en contacte amb el vostre banc. Sovint hi ha un temps de processament abans de publicar un reemborsament.

Si heu fet tot això i encara no heu rebut el reemborsament, poseu-vos en contacte amb nosaltres a jordi.autocet@gmail.com

Articles de venda

Només es poden reemborsar els articles de preu normal. Els articles en venda especial no es poden reemborsar.

Intercanvis

Només substituïm els articles si estan defectuosos o danyats. Si necessiteu canviar-lo pel mateix article, envieu-nos un correu electrònic a jordi.autocet@gmail.com i us farem arribar l’adreça d’enviament.

Regals

Si l’article s’ha marcat com a regal quan s’ha comprat i se t’ha enviat directament, rebràs un crèdit de regal pel valor de la teva devolució. Un cop rebut l’article retornat, se us enviarà un certificat de regal.

Devolucions d’enviament

Per tornar el vostre producte envieu-nos un correu electrònic a jordi.autocet@gmail.com i us farem arribar l’adreça d’enviament.

Les despeses d’enviament no són reemborsables. Si rebeu un reemborsament, el cost de l’enviament de devolució es descomptarà del vostre reemborsament.

Depenent del lloc on viviu, el temps que pot trigar a arribar-vos al vostre producte intercanviat pot variar.

Si torneu articles més cars, podeu considerar utilitzar un servei d’enviament amb seguiment o comprar una assegurança d’enviament. No garantim que rebem el vostre article retornat.

Necessita ajuda?

Contacti amb nosaltres a jordi.autocet@gmail.com per a preguntes relacionades amb devolucions.